HTML

Faceboook

Friss topikok

Archívum

Kalocsai wellness 1. rész

2012.01.25. 17:35 MM - forutravel

A barátommal tavaly február végén ünnepeltük az első évfordulónkat és ez alkalomból elmentünk egy négy napos wellnessre a 4 csillagos Wellness Hotel Kalocsába. A kisváros a Dél-alföldi térség legidősebb települése, 5 km-re a Dunától. A központjában egy igazán hosszú és csodálatos, barokk stílusú főutca található, aminek egy része macskaköves  sétálóutca, amelyet rengeteg virág és szobor díszít illetve számos üzlet szegélyez. A főutca a Szentháromság térben végződik, ahol a hotel is található. Továbbá, itt van az Érseki Palota, a Főszékesegyház és számos emlékmű is színesíti a teret.
A szálloda Európa egyik legszebb barokk főterén áll 1750 óta. A műemlékvédelem alatt álló épület korábban egyházi tulajdon volt, eredeti pompáját megőrizve, legutóbbi felújítását követően 2005-ben nyitotta meg kapuit. Egyszerű, de ízléses, bár szerintem inkább 3 csillagosnak felelne meg, mint 4-nek. A szállodai szoba 3 helyiségből állt; egy kis előtér, egy fürdőszoba és egy háló. A fürdő szép, benne sarokkáddal, a hálóban az ágy hatalmas és nagyon kényelmes. Imádtam! Az ablakból a kilátás pont a templomra nézett, közelségének egy hátránya, hogy hajnalban elkezdtek harangozni... minden egyes nap. Az egész üdülés során a legkellemetlenebb élményünk a fürdőszobás baleset volt. Amikor is éppen engedtük volna le a vizet a sarokkádból és észre vettük hogy a fürdőszoba közepén jön visszafele a víz. Így inkább abba hagytuk a kád leeresztését de addigra már a fél fürdőszoba vízben állt, amit a törölközőkkel próbáltunk felitatni. Rögtön le is mentünk a recepcióra, beszámolni az esetről. Ott azonban nem tudtak sok mindent kezdeni a helyzettel, csak törölközőket kaptunk. Mindennek ellenére a recepciós lány nagyon kedves volt velünk.

szoba_010_39650.jpgszallas-hotel-kalocsa-01-hotel.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://forutravel.blog.hu/api/trackback/id/tr523776527

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása